Kakelspecialisten projekt

för dig som är arkitekt, inredare och beställare till projekt

Fog

HÅLLBARA FOGAR

Fogar är kanske inte det som vi först och främst tänker på i våra projekt med tanke på estetik. Fogen är dock viktig i alla typer av projekt för att det ska vara hållbart under en längre tid. Kakelspecialisten erbjuder ett stort antal olika typer av fogar för olika typer av utrymmen och projekt. Vill du ha så lite fog som möjligt på vägg och golv välj en storformatig platta som skapar stora keramiska ytor. Här finns plattor i kakelxxl format med storlek som 120x240 cm. Med dessa plattor kan du även ha en väldigt tunn fog på 1 mm.

Vad är fog? Jo, mellanrummet mellan plattorna fylls med en sk. fog och vägg och golv fogas på så sätt samman. Olika typer av plattor kräver olika fogbredder t ex kan rektifierade eller rakskurna plattor ha en fog på endast 1-2 mm medans våt- och torrpressade plattor kräver en bredare fog. 

Vilken fogtyp som ska användas beror på vilken typ av projekt du arbetar med, det kan vara ett offentligt golv, ett golv utomhus eller ett våtrum. 

 

SOPRO DF10
Cementbaserad, flexibel, snabbhärdande och snabbt belastningsbar fogmassa för fogar med klara kulörer utan kalkfilm. För fogning av all slags keramik och natursten.

För all slags keramik, natursten, glasmosaik och agglo
Kan förädlas med Sopro Glitter i guld och silver
Fogbredd 1–10 mm
Inom- och utomhus, golv och vägg
OPZ®-teknik (utan portlandcement) förhindrar kalkfilm och ger fogen jämn färgnyans
Lättskött, vatten- och smutsavvisande
Högre beständighet även mot sura rengöringsmedel
Bättre skydd mot mögelsvamp och mikroorganismer
Hög slitstyrka

Fugabella Color

Italienska Kerakoll har tagit fram en fog som är en hybridfogmassa inte cement och inte epoxy utan Resina Cemento. Den passar perfekt för att dekorera alla ytor med granitkeramik, mosaiker och natursten. Fugabella Color har egenskaper som vattenavvisande förmåga, mycket låg vattenabsorption, hög tryckhållfasthet, hög beständighet mot vanliga syrahaltiga ämnen och total färgenhetlighet. Fogen finns i hela 50 olika färger med tillhörande silikon.

Hej!
Kontakta oss om du vill veta mer om fog och olika typer av projekt. Även om du vill ha färgprov på fogar, ange gärna om du är intresserad av Kerakoll eller Sopro så skickar vi en fogmapp till dig.

Hälsningar
Nicklas

Kontakta oss