Kakelspecialisten projekt

för dig som är arkitekt, inredare och beställare till projekt

Storkök och industrimiljö

 

 

PLATTOR FÅR TUFFA MILJÖER

Kakel- och klinkerplattor i miljöer som t ex. storkök och i industrimiljö med hårt slitage ställer stora krav på plattornas höga tekniska egenskaper. Plattorna måste vara lätta att rengöra, kräva minimalt med underhåll och klara av användning av alkaliska kemikalier. Kakel och klinker i dessa utsatta miljöer bör vara mycket hållbara och tåliga och klara av högtrycksrengöring då det ofta är höga krav på hygien i dessa miljöer. Dessutom måste lämpliga golvplattor till storkök klara av höga krav på halkdämpning för att minimera risken för halka.

Kakelspecialistens egna serie Industri med lämpliga plattor för storkök är utvalda för att just klara av denna typ av miljö, serien innehåller både vägg- och golvplattor. Dessa plattor passar också i andra miljöer med hårt slitage som t ex. livsmedelsindustri, tvättanläggningar, sjukhusmiljöer.

UNDERLAGSARBETE
I dessa miljöer är underlagsarbetet oerhört viktigt. Tyska Sopro har lanserat en ny unik tätnings- och frikopplingsfolie SOPRO AEB HD.  Den motstår de starkaste mekaniska krafterna som tryck och förskjutning t.ex. orsakade av pall lyftare eller gaffeltruckar. Framför allt i industriella miljöer som storkök, livsmedelsindustri, tvättanläggningar, tvätterier, sportanläggningar eller laboratorier får man inte bara räkna med hög vattenbelastning utan även med hög kemisk påverkan. För att möta alla dessa krav har AEB® HD systemet utvecklats. Tätningsfolier, tätband och manschetter kan snabbt och säkert limmas med det nya rollbara tätningslimmet Sopro FDK 415. Plattsättningen kan ske direkt därefter med en fästmassa som är godkänd för systemet. Läs mer i bifogad pdf.

 

Hej!
Kontakta mig om du har frågor kring ett projekt i storkök.

Hälsningar
Tomas Eriksson
0733-83 93 01

Kontakta oss