Kakelspecialisten projekt

för dig som är arkitekt, inredare och beställare till projekt

Miljöbedömt sortiment

Kakel, klinker och granitkeramik består av bränd lera. Keramiken har ingen negativ påverkan på vår miljö eller människor vid produktion, lagring, montering, under tiden för användning eller vid rivning.

Kakelspecialisten har ett noga utvalt projektsortiment med tanke på hållbarhet, miljö och val av tillverkare.  Vi erbjuder marknadens största byggvarubedömda projektsortiment av kakel och granitkeramik. Majoriteten av vårt sortiment av både vägg- och golvplattor är registrerade och godkända av de största miljöbedömningarna i Sverige

  • Byggvarubedömningen
  • SundaHus
  • Svanen Husproduktportal
  • Basta - ett urval av våra projektserier är registrerade 

Här på vår hemsida kakelspecialistenprojekt.se kan du enkelt se om serien är miljödeklarerad och hos vilka organisationer, här kan du också enkelt ladda ned byggvarudeklarationen som pdf. Du kan på många av våra serier se hur stor del av serien som består av återvunnet material. Du hittar informationen under menyn Projektsortiment.

Vi köper och marknadsför ej varor från leverantörer och tillverkare med tvivelaktig råvaruhantering eller som utsätter sina anställda för hälsorisker. Alla våra produkter är tillverkade i Europa och vi främjar tillverkare som aktivt arbetar med hållbarhet, miljöcertifiering och återvinning.

På bilderna syns serie Stoncrete.

Sweden Green Building Council
Kakelspecialisten vill bidra till medvetna materialval till både privata och offentliga byggprojekt. Förutom miljödeklarationen är Kakelspecialisten även medlem i Sweden Green Building Council, Sveriges ledande medlemsorganisation för hållbart samhällsbyggande

LÄS MER OM VÅRT HÅLLBARHETSARBETE

och vår återvinning av prover

Hej!
Kontakta oss om du vill veta mer om vårt miljögodkända sortiment eller om du behöver någon annan typ av bedömning till ett aktuellt projekt.

Hälsningar 
Tomas

Kontakta oss