Kakelspecialisten projekt

för dig som är arkitekt, inredare och beställare till projekt

Fasad

Fasadklinker och upphängningssystem

 

 

Fasadklinker, fasadsystem och service

Keramik för utvändig beklädnad av byggnader är idealisk för att kombinera estetik, funktionalitet, enkelt underhåll och energieffektivitet. Kakelspecialisten erbjuder marknadens bredaste sortiment av klinker lämpad för fasad. Möjligheterna är många då de flesta granitkeramikplattor fungerar att sätta på fasad utomhus. Urvalet sker oftast genom att först bestämma vilken sorts upphängningsmetod du tänkt använda dig av och vilka storlekar på plattorna som fungerar bäst utifrån det. Det är sen endast din fantasi som sätter gränser när det gäller kulörer, ytstrukturer, mönster och storlekar. 

I fasadprojekt brukar kvantiteten av fasadklinker bli ganska stor vilket öppnar för specialproduktion av plattor. I bland annat projekten Xlent, Sveavägen 44 och Timglashusen har arkitekten fått möjlighet att ta fram en klinker med en kulör och/eller storlek som passar  i just det projektet och visionen med fasaden. Hör med oss om möjligheten för det här i ditt fasadprojekt.

Support under hela ditt fasadprojekt
Vi hjälper till under hela ditt fasadprojekt. Vi gör en projektspecifik bedömning på plats eller via underlag. Vi tittar på förutsättningar och val plattor och system. Våra leverantörer kan göra en projektering med mängdning. Vi hjälper till med framtagande av bygghandlingar och detaljritningar. Vi hjälper till med val av fasadklinker avseende kulör, yta och storlek. Vi tar fram materialspecifikationer, utförandeföreskrifter, kvalitetskontroll. Vi besöker gärna arbetsplatsen och supportar  under projektet.

Olika typer av upphängning på fasad

Ventilerade keramiska fasader
Fungerar vid renovering och nyproduktion av en fasad. Man fäster profiler i underlaget och förser det med clips som plattorna hängs upp i. Du kan ha dold eller synliga clips. Tekniska fördelar är ökad ljuddämpning, minskat energibehov för uppvärmning, flexibel fasad där byte av plattor är möjlig m.m. Med den här metoden kan du också sätta storformatiga plattor på fasaden.

Limmade keramiska fasader
Här limmas plattorna direkt mot underlaget utan någon luftspalt. Fungerar vid renovering och nyproduktion. Plattstorleken är mer begränsad med den här metoden.

Prefabricerade keramiska fasader
Med den här metoden gjuter man in plattorna i prefabricerade betongväggelement.

Fasadklinker

Vi erbjuder ett stort sortiment granitkeramik lämplig för fasad. Du kan enkelt söka på projekttyp FASAD och få upp serier vi rekommenderar.

Kontakta mig om du har ett fasadprojekt på gång och vill ha råd kring teknik och fasadplattor.

Med vänlig hälsning
Tomas Eriksson
0733-83 93 01

Kontakta oss