Kakelspecialisten projekt

för dig som är arkitekt, inredare och beställare till projekt

Utomhusklinker

För dig som arbetar som landskapsarkitekt eller trädgårdsdesigner har vi ett brett sortiment med klinker som passar utomhus.  Bland annat har vi utomhusklinker som är 2 cm tjocka. Vi samarbetar med ett stort antal tillverkare i främst Italien och vi erbjuder klinker med materialkänslor som trä, betong, rustikt, marmor och sten m.m. Utomhusklinkern har många fördelar:

- det är lätt att hålla rent
- inga repor och fläckar
- kräver inte specifika behandlingar eller säsongsunderhåll
- tål kemiska rengöringsmedel
- väderbeständigt (regn och vind), salt, korrosions- och mögelbeständigt
- plattan slits inte ned
- frost- och brandbeständig
- är färg- och storleksbeständiga. Missfärgas ej.
- halkfri

2 cm utomhusklinker kan monteras på två olika sätt, antingen med justerbara sk. fötter (raised floor) eller så läggs de i sand. På grund av plattans tjocklek skapar du ett stabilt och vackert utegolv som även går lätt att nedmontera vid flytt eller vid tillfällig exponering. Läggning på fötter kräver en slät yta t ex en balkong, uterum, terrass, altan m.m.  De justerbara fötterna gör att du får en helt jämn yta och du fogar inte plattorna utan det lämnas fritt för avrinning av t ex. regnvatten. Under golvet finns plats för ledningar till  belysning m.m. Lägger du plattorna i sand behöver de sen fogas med fogsand.

Ett användningsområde med 2 cm klinker på fötter är uteserveringar där man ofta har behov att ett enkelt golv som går att flytta beroende på säsong. 

Självklart har vi även sortiment av klinker som läggs utomhus med traditionell läggning med fix.

Hej!
Kontakta gärna mig om du har ett utomhusprojekt på gång!

Hälsningar
Nicklas Arell
0733-83 93 49


Kontakta oss