Kakelspecialisten projekt

för dig som är arkitekt, inredare och beställare till projekt

La Pietra Compattata

2024-02-19

La Pietra Compattata är ett italienskt företag som arbetar med en typ av kompositmaterial och tillverkning av plattor för vägg, golv och utomhus. Materialet består av naturliga råvaror, som porfyr, kvarts och granit, som återvinns från bearbetningen av stenar, mals ned till en massa och pressas samman och torkas. Bindningsmaterialet är cement och vatten.

Tumling, skärning, ytbehandling och skyddande behandling är manuella processer som förstärker hantverket och ger plattorna en rustik stil som består över tid och där det noggranna urvalet av färger sammansmälter fint med materialets taktilitet och porositet.

Det här kompositmaterialet är tåligt och har en hög teknisk prestanda, möjliggör användning både inomhus och utomhus för vägg och golv. Cromie för inomhus är behandlad och fungerar i alla typer av utrymmen även badrum. 

Serie Cromie består av 20 olika kulörer och finns i två ytor - compact (slät yta) och consolare (rutik yta). I den compacta ytan finns följande storlekar: 6,2x12,5, 12,5x12,5, 6x25, 12,5x25, 25x25, 8,2x33,3, 16,5x33,3, 25x33,3, 33x50,5 och 33x67,2 cm.

La Pietra Compattata har sina rötter på landsbygden i Modena Italien, i den del av Emilia-regionen där hantverkstradition och industriell produktivitet smälter samman.

Välkommen till vårt showroom på Bjurholmsplan för att titta närmare på sortimentet. Du kan också beställa en provmapp här på hemsidan via formuläret nedan - ange namn, företag och adress.

Se mer i foldern här

Hej!
Vill du ha provmapp på serie Cromie, ange namn, företag och adress så skickar vi.

Hälsningar
Nicklas

Kontakta oss