Kakelspecialisten projekt

för dig som är arkitekt, inredare och beställare till projekt

Nytt showroom

Bjurholmsplan 31 i Stockholm

2022-06-01

Nu har vi öppnat Kakelspecialisten Projekts nya showroom för dig som arbetar som arkitekt, inredare och föreskrivare till projekt. Specialutställningen kommer att vara en arbetsplats för Kakelspecialistens projektavdelningen men främst en kreativ mötesplats för arkitekter och inredare som söker keramiska ytbeklädnadsmaterial till offentliga och privata projekt. Här kan du se och känna på produkterna i Kakelspecialistens stora projektsortiment som idag uppgår till cirka 160 serier inom kakel, granitkeramik och mosaik.  Det är enkelt att skapa moodboards och få med sig de ingående produkterna direkt hem till kontoret.

Vi finns på Bjurholmsplan 31 i Stockholm. Lokalen på 230 kvm och som tidigare var ett garage ligger en trappa ned i fastigheten på en lummig innergård på Södermalm. Inredningen är ritat av Spectrum Arkitekter och lokalen är ljussatt av Ljusrum. Lokalen har en lugn atmosfär och färgerna går i den naturliga färgskalan – grönt, grått och mellanblont trä. Arkitekten har på ett fantastiskt sätt lyckats kombinera den ruffa garagelokalen med en modern och naturlig inredning.

Här kommer vi kunna hjälpa arkitekter på distans med den senaste digitala tekniken där en avancerad kamera kan visa plattor med oerhört hög skärpa precis som om man vore på plats i showroomet. Vi kan på det här sättet hjälpa till med urval och hitta lämpliga plattor till projekt och skapa moodboards även för arkitekter utanför Stockholm och de som inte har en möjlighet att besöka oss på plats.

Kakelspecialisten kommer framöver knyta ihop sitt showroom med en hemsida som kommer att visa hela projektsortimentet med en snabb och enkel provbeställningstjänst. Med ett showroom och en digital lösning för projektsortimentet kommer du alltid får uppdaterad information kring produktserier och nyheter vilket ibland kan vara svårt med traditionella kataloger och provmappar. Hemsidan beräknas vara klar under sommaren 2022.

Jay Lindgren berättar ”Kakelspecialisten öppnade 2008 en specialutställning på Medborgarplatsen Sthlm helt vänd till arkitekter, inredare m.m. Fokus i den här delen av vår totala verksamhet är att exponera vårt sortiment av keramiska plattor till alla typer av byggprojekt samt bistå byggkonsulter med vår kunskap och service. Med ny adress på Bjurholmsplan Sthlm samt ett avsevärt uppdaterat koncept påbörjar vi ett nytt och väldigt spännande kapitel inom Kakelspecialisten Projekt.” 

Invigningen ägde rum under vecka 22 då över 150 arkitekter och inredare kom på antingen en frukost eller lunch. Jay Lindgren, VD presenterade konceptet och alla fick en förhandsvisning av lokalen innan det officiella öppnandet 7 juni.

Mer om vårt showroom