Kakelspecialisten projekt

för dig som är arkitekt, inredare och beställare till projekt

Makers of handmade tiles

Story of New Terracotta

den 22 april 2020

I Portugal finns New Terracotta med sin fabrik som tillverkar traditionellt handgjort kakel. Portugal har en lång tradition med sina klassiska Azulejos som kom till landet under 1300-talet. Ordet azulejo kommer troligen från de arabiska ordet för liten polerad sten eftersom det från början var mosaikbitar som monterades på större lerplattor.

I New Terracottas fabrik tillverkas som sagt allt förhand och på ett hållbart sätt både i materialinnehåll och produktion. Kaklet handformas förhand och glaseras en och en. Eftersom det är handgjort material så är det skiftningar i både kulören och formen, inga platta är den andra lik och det är ju det man eftersöker med denna typ av material. 

I sortimentet finns 33 storlekar och former - det är allt från kvadrat, romb, provencal till fiskfjällsform. Hela 142 kulörer finns att välja bland och de är starka kulörer i hela färgskalan. Det finns med blank och matt glasyr och med en metallisk oxiderad glasyr.

New Terracotta levererar till hela världen och har medverkat till projekt i 52 olika länder. Deras material passar in i projekt som fasad, badrum, hotell, restauranger, butiker m.m.  Se mer av de spännande projekten här 

Du kan beställa prover från New Terracotta här på hemsidan

Taggar: handgjort

Kontakta oss

Lämna ditt meddelande här så återkommer vi så snart vi kan. Du kan också ringa 08-686 00 31 eller skicka ett mail till post@kakelspecialisten.se