Kakelspecialisten projekt

för dig som är arkitekt, inredare och beställare till projekt

Foga med färg

Fugabella från Kerakoll

2023-06-05

Vi ser en stark tendens att använda kakel och klinker med färg i både privata och offentliga projekt. Ofta vill arkitekten och inredaren ha en fog som går toniton med plattan. Vi erbjuder därför ett stort sortiment färgade fogar från italienska Kerakoll. 50 designfärger innehåller serien Fugabella.

Det här är en Resina-cemento fog. Tekniken Resina-cemento® är innovativ därför att den inte innehåller normal portland-cement som presenterar en endemisk egenskap: Portlandit. Ett tillstånd hos fogarna på grund av att för mycket kalk bildas under härdningen medför estetiska defekter med blekta fogar. Den hybrida tekniken Resina-cemento® har skapats för design och konstruerades först med användning endast av rena och naturliga bindemedel, totalt fria från portlandcement och därför utan lösliga salter och kalk för att garantera en absolut estetisk yta. Speciella pigment som huvudsakligen är av mineraliskt ursprung ger en hög kulörkvalitet och har medfört att forskarna på Kerakoll, tillsammans med designern Piero Lissoni, kunnat projektera ett stort färgspektrum som absolut inte kan uppnås med vanligt portlandcement. Fugabella® Color ger full, djup, lysande och homogen färg som kännetecknas av en härdighet och varaktighet.

Toniton använder utvalda fogfärger i sitt koncept för att matcha med sina Toniton färger i kakel och klinker.

En mindre antal fogfärger är ordinarie lagervara, övriga är beställningsvara och kräver en viss kvantitet. Hör med oss när du har ett projekt på gång.

Vill du att vi skickar en provmapp på alla fogfärgrer
Beställ i formuläret här